dimarts, 14 de febrer del 2017

Ens visita l'Ernesto Isunza Vera, primer soci mexicà de l'Arxiu


L'Arxiu té ressò més enllà de les nostres fronteres. Darrerament ja hem tingut experiències amb persones procedents d'altres països, la qual cosa ens converteix en una entitat cada vegada més cosmopolita. El cas més recent és el de l'Ernesto Isunza Vera, que s'ha convertit en el primer soci estranger de l'Arxiu, en aquest cas d'origen mexicà. Nascut al 1968 a la ciutat de Mèxic i resident des del 1983 a Xalapa (Veracruz), és llicenciat en Sociologia a la Facultad de Sociología de la Universidad Veracruzana i doctor en Ciències Polítiques i Sociologia a la Universidad Complutense de Madrid amb menció Cum Laude i premi extraordinari. Actualment exerceix de professor i investigador al Centro de Investigaciones y Estudios Superiores en Antropología Social de la Universidad de México.
Durant la seva cultivada i intensa trajectòria ha estat professor en diverses universitats de diferents països, ha participat en nombrosos projectes de recerca i centra bona part dels seus temes d'investigació en la democratització de les societats complexes, la rendició de comptes, els drets humans, la participació ciutadana i el control de polítiques i programes públics. Si voleu veure detalladament el seu currículum podeu consultar-lo CLICANT AQUÍ SOBRE.
En aquests moments acudeix regularment a l'Arxiu cercant informació relativa sobre els moviments socials del districte de Nou Barris, a partir de la qual desenvoluparà el seu nou treball de recerca. En les seves visites ha adquirit els llibres Así era Nou Barris (del Ricard Fernández) i La Transición en Nou Barris (del Roberto Lahuerta) i, a més, seduït per la nostra feina, ha acabat per fer-se soci. Per aquesta raó, volem expressar la nostra satisfacció pel fet que una persona procedent d'un altre país i una altra cultura, com és Mèxic, s'hagi interessat per Nou Barris i per l'Arxiu. Estem convençuts que això suposarà l'inici d'un intercanvi d'experiències força enriquidores de les quals hi haurà un aprenentatge mutu. Moltes gràcies i benvingut, Ernesto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada